Lurendrejerier kring Google Places

Urban Lindstedt uppmanar folk att akta sig för företaget Proffsmedia. Företaget ringer nämligen runt och försöker sälja in en registrering hos, gratistjänsten, Google Places för 7100kr.

När Proffsmedia ringer Urban börjar han givetvis fråga ut dem gällande deras smidiga registrerings-service som endast kostar sju lakan. Det visar sig att de har en billigare tjänst för 4900kr men då ingår inte fri telesupport. När Urban frågar dem om det inte är bondfångeri att ta 7100kr för något som i princip är gratis svarar de såhär:

Annons

- Visst man kan göra allting själv. Du kan klippa dig själv och reparera bilen själv om du vill. Du har kanske obegränsat med tid, men det har inte alla.

Nu är givetvis inte Proffsmedia de enda som livnär sig på sårbara småföretagare, men att belysa detta fall är ändå viktigt.

Urban avslutar med tipset att alla som jobbar med att producera webbsidor, nätbutiker och andra webbtjänster bör slänga in en registrering hos Google Places som en bonus. Urban har nämligen mycket bra erfarenheter av tjänsten när det kommer till sin egen nätbutik.

Läs mer på bloggen Uppkopplat. Mer information om Google Places hittar du här.

Annons