Lyko expanderar i grannlandet – öppnar ny butik: ”Vill bli störst”

Ska accelerera en redan snabb tillväxt.

Lyko lägger allt mer krut på den finska marknaden. Efter att ha öppnat sin första finska butik i Helsingfors i maj, väntar nu en butiksöppning i Åbo under våren 2024.

Vi är väldigt glada att snart öppna i den trendiga och urbana universitetsstaden Åbo. Vår varumärkeskännedom har ökat kraftigt under 2023. Lyko är i dag det snabbast växande skönhetsvarumärket i Finland och nu vi gör denna satsning för att nå nästa nivå, säger Rickard Lyko, vd för Lyko, i ett uttalande.

Annons

Butiken kommer att vara belägen i den mest trafikerade korridoren på första våningen i köpcentret Hansakvarteret. I januari inleds också rekryteringen av en butikschef och medarbetare.

Vi vill så klart bli största aktören på marknaden och vi ser att e-handelspenetrationen ökar i Finland, men för att göra detta snabbare krävs att vi har fler butiker. Vi har letat efter bra butikslägen och nu har vi hittat ytterligare ett.

Lyko har alltså stora förväntningar på den finska marknaden och har så här långt fått betalt för sin satsning i vårt östra grannland. Under Black Week såg man en 170-procentig försäljningsökning, jämfört med förra årets rea-fest.

Vi ser att vårt unika sätt att kombinera digital och fysisk handel skiljer oss från andra aktörer i Finland, säger Rickard Lyko.

"Blivit kända"

Även köpcentret är positiva inför att skönhetsjätten väljer att slå sig ned där till våren.

Vi är väldigt glada över att Lyko har bestämt sig för att öppna sin första butik utanför huvudstadsregionen just i Åbo och i Hansakvarteret. Lykos butiker har blivit kända för sin inspirerande shoppingomgivning. Lyko representerar modernt, internationellt affärsplatstänkande, där e-handeln sammansmälter naturligt med den fysiska butiken, säger Henri Eteläpelto, köpcentrumdirektör för Hansakvarteren.

Annons