Lyko köper in sig i hårvårdsmärke: “En dröminvesterare”

"En långvarig lagning av håret".

E-handlaren Lyko meddelar idag att man köpt in sig i bolaget Eyracure. Ett företag som också jobbar online med fokus på hårprodukter som reparerar skadat, frissigt och torrt hår. Bolaget står bland annat bakom den patentsökta produkten BioLAP-20. Eyracure grundades 2018 av Ranjithkumar Ravichandran, Petter Sivlér och Mårten Skog.

Lyko förvärvar nu 10 procent av Eyracure.

Annons

Eyracure är en unik svensk innovation inom en väldigt attraktiv produktkategori. Ranjith och Petter har forskat fram en imponerande produkt, där vi ser stora möjligheter att expandera deras försäljning via vårt ekosystem. Det finns bara ett fåtal andra produkter som skapar en långvarig lagning av håret och i de flesta fall används ett syntetiskt material som lägger sig som en hinna på håret. Eyracure är helt organiskt och har tillverkningen i Sverige, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i en kommentar till förvärvet.

Medgrundaren Ranjithkumar Ravichandran, som även är vd för Eyracure, är mycket glad över investeringen.

Lyko är en dröminvesterare, den ledande aktören inom hår- och skönhet i Norden. De tillför en enorm kunskap om branschen, en stor community av kunder och en plan för fortsatt tillväxt. Vi ser det som en språngbräda för Eyracure, säger han.

Annons