Lyko öppnar lagerhub i Tyskland: ”För att klara vår snabba tillväxt”

Optimeras för de delar av sortimentet som säljer mest i Europa.

Tidigare i veckan meddelade Lyko att man öppnar upp sin lagerverksamhet för externa skönhetsvarumärken. Och logistik verkar vara temat för skönhetsjätten den här veckan. Lyko har nämligen även planer på att öppna en lagerhub i Berlin, Tyskland, inom de närmaste månaderna.

Vi kallar den lagerhub då den optimeras för de delar av sortimentet som säljer mest i Europa. Vårt centrallager i Vansbro är fortsatt en optimal lösning för de nordiska marknaderna och kommer supporta Europa med de ordrar som kräver hela vårt sortiment, säger Anna Persson, CLO på Lyko.

Annons

Sänker kostnaderna

Logistikcentret i Berlin kommer leverera till fyra marknader i Europa; Tyskland, Nederländerna, Polen och Österrike. Hubben beskrivs som en hybridlösning där Lyko står för system, processer och teknik medan det operativa sköts av deras partner i deras lokal.

Vi gör detta för att klara vår snabba tillväxt i Europa och på ett mycket kostnadseffektivt sätt kan höja kundupplevelsen samtidigt som vi sänker logistikkostnaderna och minskar miljöpåverkan, säger Rickard Lyko, VD på Lyko.

Annons