Lyko tar inte ett nej – länkar till annan sajt när varumärket vägrar

"Är inte ett alternativ".

Nyligen berättade vi om Lykos offentliga försök att locka Caia Cosmetics över till skönhetssajten. Kort och gott taggade Lyko Caia Cosmetics i en video där en anställd har klätt ut sig till en fågel av arten kaja, som flaxar omkring och ber företaget att göra honom sällskap hos Lyko.

LÄS ÄVEN: Lyko flörtar med CAIA – nu vill kunder jobba hos Lyko

Annons

Caia Cosmetics svarade dagen efter med en egen humoristisk TikTok-video. Men vd:n Mikael Snabb förklarade att företaget, trots att man uppskattar ansträngningen, inte kommer att kliva ombord hos Lyko.

Vi blir såklart jättesmickrade, men vår strategi är att endast sälja från våra egna kanaler och undvika mellanhänder för att på så sätt kunna hålla nere priserna till slutkund. Så kommer det att fortsätta vara även framöver, sa han till Ehandel.

Lyko tar dock inte ett nej för ett nej, och lugnar sina kunder som söker efter varumärket Caia hos Lyko med texten:

Hej! Såhär är det....vi jobbar just nu STENHÅRT för att få in detta galet coola varumärke (som vi VET att du behöver så otroligt mycket). Tills dess tycker vi att du ska ta ett varv till på Lyko.se, du kanske hittar någonting annat du vill ha så länge?

ELLER så kan du klicka in i denna webbshop! För det är inte ett alternativ att gå utan nu när du vet vad du vill ha! Vi ses snart!

Skönhetssajten länkar alltså kunderna vidare till Caia Cosmetics sajt via sin egen e-handel.

Eftersom det inte är ett alternativ att kunderna ska gå utan det varumärke de önskar, så länkar vi dem direkt till webbutiken som kan erbjuda varumärket, förklarar Rickard Lyko, vd och grundare av Lyko, för Ehandel.

Annons
Annons