Lyko tar ny chef från ICA: “Hennes arbete är helt avgörande”

“Är supertaggad”.

E-handlaren Lyko rapporterar idag att man anställt en ny Chief Purchaser Officer (CPO). Den som fått uppdraget är Linda Ahlmalm, som närmast kommer ifrån ICA där hon har varit chef för affärsområdet hälsa och skönhet. Ett område som förstås Lyko också verkar inom.

Det är fantastiskt roligt att vi lyckats rekrytera Linda till Lyko. Lindas erfarenheter att utveckla strukturer och processer är väldigt värdefulla för oss, vi omsätter idag 1,5 miljarder på rullande tolv månader och våra volymer växer snabbt. Inköpsorganisationen och Lindas arbete är helt avgörande för vår förmåga att fortsätta växa med lönsamhet och bygga organisationen för framtiden, säger vd:n Rickard Lyko i en kommentar till rekryteringen.

Annons

Linda Ahlmalm blir alltså ansvarig för inköpsorganisationen hos Lyko och tar samtidigt plats i ledningsgruppen.

Jag är supertaggad. Lyko är ett attraktivt varumärke och bolag med långsiktiga mål och starka värderingar som jag är väldigt imponerad av. Jag ser en stor potential att tillsammans med teamet fortsätta utveckla kunderbjudandet genom att fördjupa samarbetet med befintliga och nya leverantörerna. Ser fram emot att vara en del av Lykos tillväxtresa, säger Linda Ahlmalm.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!