Lyko tvingas lägga ned sina butiker: ”Vi försökte in i det sista”

"Förvånansvärt dålig förståelse".

Skönhetsföretaget Lykos vd Rickard Lyko meddelar via LinkedIn att bolaget inte hade något annat val än att stänga två av sina butiker. Det gäller butiken i Grand Samarkand i Växjö samt den på Koppargatan 20 i Ingelsta shopping i Norrköping.

Vi försökte in i det sista hitta rimliga lösningar men till slut fick vi med stort vemod fatta beslutet att stänga två butiker, i Växjö och i Ingelsta i Norrköping, skriver Rickard i sitt inlägg.

Annons

Enligt Rickard är anledningen till butikernas avveckling "fastighetsägarnas dåliga förståelse" av läget i handeln. Han skriver att butikerna har fått kämpa emot ett förändrat shoppingbeteende, vilket kan kopplas till pandemin som påverkat handeln under det senaste året.

Trots väldigt starka insatser från duktiga medarbetare så går det inte att stå emot förändrat kundflöde. Vi behöver anpassa verksamheten efter förutsättningarna som ges. Det är förvånansvärt dålig förståelse från fastighetsägare om utvecklingen som sker i handeln just nu.

På en av kommentarerna till inlägget svarar vd:n att det bland annat hade krävts lägre lokalhyror och andra öppettider för att bolaget skulle kunna driva butikerna vidare.

Det som behövs är en utveckling av destinationen tillsammans med en mer anpassad kostnadskostym. Anpassade hyror och öppettider som gör de lönsamt att bedriva butiker i centren, skriver Rickard.

I Norrköping kommer Lyko att ha kvar en butik efter stängningen i Ingelsta. Men i Växjö hade bolaget endast en butik vilket betyder att man nu försvinner helt från staden. Nedläggningen av de två butikerna berör totalt 15 anställda.

Jag vill skicka ett stort tack till alla femton trogna medarbetare som drivit butikerna de senaste åren och alla kunder som stöttat verksamheten! Detta beslut känns extra tufft då verksamheten i stort går väldigt bra, avslutar Rickard Lyko.

Annons