Lykos Black Friday-succé: Över 3 varor i sekunden

"Har överträffat våra förväntningar".

Black Friday, och även Black Weekend, är över för den här gången. Flertalet e-handlare vittnar om en helg med massiv försäljning och på flera håll har nya rekord slagits.

Lyko är ett av de företag som meddelar att Black Weekend innebar försäljningsrekord. Det börsnoterade bolaget är sparsamt med att delge några siffror, men berättar att man sålde över tre produkter i sekunden under försäljningstoppen i fredags.

Annons

Vi har överträffat våra förväntningar med rekordstor orderingång. Lönen kom i år innan Black Friday vilket medförde att försäljningen tog fart redan i början av veckan. Under Black Friday slog vi vårt eget försäljningsrekord både per dygn och enskild timme, säger vd:n Rickard Lyko i en kommentar.

"Alla har arbetat hårt"

Enligt uppgift tog Lyko in 60 personer extra till lagret inför Black Friday, vilket innebär att den totala lagerstyrkan i helgen uppgick till 170 medarbetare. I dagarna väntas ännu fler få rycka ut.

Jag är stolt över alla medarbetare och vårt enorma teamarbete som har möjliggjort detta. Alla har arbetat hårt för att ge kunderna den bästa möjliga upplevelsen. Nu ser vi fram emot Cyber Monday och den fortsatta julhandeln, säger Rickard Lyko.

Annons