Lykos stjärnboss lämnar – och han får nytt uppdrag

Går miste om sitt gröna ansvar.

Lykos kommunikationschef Tom Thörnblom är en frisk fläkt inom e-handeln. Han syns och hörs ofta på exempelvis Linkedin. Ja, han är helt enkelt en väldigt aktiv och synlig komchef.

Tom Thörnblom har även ytterligare en titel, nämligen hållbarhetschef. Men inte så länge till. För nu lämnar han nämligen hållbarhetsrollen. Det är dock inte särskilt dramatiskt. För han behåller sitt komchefsuppdrag. Samtidigt får han ansvar över ett annat affärsområde, nämligen investerarrelationer.

Annons

Jag har haft min drömroll i fem år, men företaget växer och med alla kommande regleringar behöver företaget någon som kan fokusera fullt ut på detta område, kommenterar Tom Thörnblom.

Parallellt med att Tom Thörnblom får en förändrad roll på Lyko, så slutar en av Lykos mest framstående chefer: Logistikchefen Anna Persson, som haft den rollen i åtta år. Det rapporterar Dagens logistik.

Jag har haft världens bästa jobb hos världens bästa bolag, och slutar helt enkelt för att jag inte orkar pendla längre, säger Anna Persson till tidningen.

Hennes ansvarsområde ska nu delas upp på fem interna chefer. Hon säger själv att hon lämnar företaget av egen vilja, där alltså lång arbetspendling är ett viktigt skäl.

Annons