M-handeln har ökat med 4000 procent på fyra år

Den mobila handeln i Storbritannien fortsätter att ta mark och står nu för 37 procent av all försäljning online. Totalt spenderade britterna 9,3 miljarder pund på nätet med sina mobila enheter under det tredje kvartalet. Jämför man med 2010 har m-handeln i landet ökat med 4 000 procent.

Att den mobila handeln är en viktig del av Storbritanniens e-handeln vet vi sedan tidigare. Nu kommer nya siffror som visar hur pass stort det faktiskt är. Enligt IMRG spenderades det under årets tredje kvartal 25,1 miljarder pund på nätet, 9,3 miljarder av dessa kom från försäljning via smartphones eller surfplattor.

Det innebär att mobila enheter stod för 37 procent av onlinehandeln under perioden. Väger man endast in de som säljer kläder på nätet ökar siffran ytterligare till 43 procent.

Annons

Ser en avmattning

IMRG lämnar inga exakta siffror över hur mycket den mobila handeln ökat jämfört med tredje kvartalet 2013. Man jämför dock med 2010, då m-handeln stod för mindre än 1 procent av handeln på nätet i Storbritannien. Då har e-handeln från mobila enheter ökat med hela 4 000 procent på bara fyra år.

– Mobilt fortsätter att ta en allt större del av den brittiska online-handeln, och även om vi ser en avmattning i tillväxten, har försäljningen via smartphones och surfplattor ökat med nästan 50 procent från år till år under 2014, säger Tina Spooner, Chief Information Officer på IMRG.Källa: Press

Annons