Madlady: ”Återvunnet behöver inte betyda tråkigt”

Lanserar sin första helt återvunna kollektion.

Att miljö- och hållbarhetsfrågor har fått ett allt större utrymme inom handeln har nog knappast undgått någon, och många gånger har modebranschen - som bland annat dras med ett förhållandevis stort antal returer i e-handeln - hamnat i fokus.

"Ett ansvar som branschen behöver ta"

Men det saknas inte direkt initiativ för att göra så kallad "fast fashion" mer miljövänlig. Nyligen lanserade till exempel Madlady en ny kollektion, som skiljer sig från företagets övriga sortiment. Den är nämligen helt och hållet tillverkad av återvunna plastflaskor.

Annons

Som fashion-företag kan vi inte påverka ett beteende, vi lever i en värld som konsumerar mer och mer och slit och släng är ett faktum. Däremot kan vi leda våra kunder i rätt riktning och påverka sättet vi framställer produkterna på genom val av material och tillverkningsprocesser. Just detta är ett ansvar som branschens spelare behöver ta och aktivt tänka på, säger Madladys medgrundare Madelene Fisch.

Enligt Madelene Fisch kommer Madlady att följa upp kollektionen, som fått namnet "Mad Recycled Collection", med fler satsningar i samma linje.

Var får man rent praktiskt tag i kläder som tillverkas bara av plastflaskor?

Det finns allt fler tygleverantörer som kontinuerligt utvecklar hållbara och återvunna tyger. Inom en snar framtid är vi övertygade om att just dessa typer av tyger kommer vara ett självklart val för branschens aktörer.

"Minst lika snygga som övriga sortimentet"

Utöver att lansera den nya kollektionen har Madlady slagit ett slag för miljön genom att lägga upp tips för en mer hållbar livsstil på sin hemsida. Kunderna uppmanas bland annat att åka tåg hellre än flyg och att tvätta sina kläder mer sällan.

Hur har intresset för de nya plaggen varit hittills?

Intresset har varit över förväntan och många mejl har strömmat in på kundtjänst och sociala medier från glada kunder som ger tummen upp. Många har nämnt att de uppskattar att plaggen är minst lika snygga som övriga plagg i vårt sortiment. Återvunnet behöver inte betyda tråkigt eller oattraktivt!

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!