Magento 1 End of Life: Vad e-handlare behöver veta

End-of-life datumet närmar sig snabbt för Magento 1. E-handlare som fortfarande arbetar med systemet behöver tänka på vilka åtgärder de måste vidta för att säkerställa en smidig övergång. Med rätt hantering och en genomtänkt plan kan övergången till nästa plattform vara en tid för innovation och positiv digital transformation inom organisationen.

Lanseringen av Magento 2 möttes ursprungligen med spänning, intresse och nyfikenhet. En allt-i-allo uppgradering som lovade att förbättra prestanda och ge större skalbarhet. Tyvärr har övergången till Magento 2 visat sig vara full av hinder och de facto lika komplicerat som att byta till en annan e-handelsplattform.

Med över 250 000 e-handelsbutiker som använder Magento Commerce över hela världen kommer end-of-life (EOL) att påverka många företag och butiker, av vilka många fortfarande använder den ursprungliga versionen, Magento 1.

Vad händer efter end-of-life och vad innebär det för din Magento 1 butik?

Juni 2020 upphör Magento helt att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar när EOL inträffar.

På kort sikt kommer det förmodligen inte vara några större bekymmer, men då Magento är en av världens största plattformar och ofta utsätts för attacker är det en tidsfråga innan någon upptäcker en kritisk bugg och 10.000-tals företag kan bli hackade över en natt.

Medan Magento fortsätter släppa säkerhetsuppdateringar fram till juni 2020 sker det inga nya funktionssläpp till Magento 1.

Design 

Oavsett om du flyttar från Magento 1 till Magento 2 eller till en annan e-handelsplattform, behöver du göra en redesign av din webbplats. Beroende på hur komplicerad din nuvarande webbplats är, kan detta vara en lång och dyr process. Kom ihåg att genomföra en grundlig granskning av hela din webbplats.

Tillägg och integrationer

Se över alla de tillägg (plugins) och integrationer du använder i din Magento-butik.

Även om tillägg som ursprungligen var designade för Magento 1 inte är direkt kompatibla med Magento 2 har mer än 80% av de mest populära M1-tilläggen fått uppdateringar, vilket gör dem kompatibla. Detta sparar många butiker mycket tid och ansträngning när de byter plattform.

Om du flyttar till en annan e-handelplattform kommer det att vara viktigt att hitta tillägg eller integrationer som kan ersätta befintlig funktionalitet. I de flesta fall innebär detta att du behöver testa olika plattformar tills du hittar rätt lösning.

Många gånger visar granskningsprocessen att ett antal tillägg och integrationer kan vara överflödiga. Som ett resultat är det viktigt att granska värdet som dina tillägg ger och undersöka om du ska fortsätta använda dem.

Säkerhet

När det gäller säkerheten är Magento 1 framtid osäker. Det är viktigt att se till att din webbplats, dess tillägg och dess integrationer fortsätter att få uppdateringar.

Medan medlemmar i Magento-communityn har sagt att de kommer försöka fortsätta att stödja Magento 1 efter dess officiella EOL, kommer bara tiden att visa hur länge och hur långt detta åtagande sträcker sig. Som ett resultat av detta är det många e-handlare som redan gått över till eller ser över andra alternativ.

Det innebär också ett mycket större ansvar för dig som butiksägare att veta vilka uppdateringar som behöver utföras och när det ska ske.

Kostnader

De stora kostnaderna med att byta plattform kommer från att granska din befintliga Magento 1-webbplats för att därefter utveckla din nya webbplats, oavsett plattform.

Kostnaderna för detta varierar beroende på vilken e-handelsplattform du väljer att flytta till och omfattningen av arbetet som krävs.

Om du driver en liten webbutik och endast behöver basfunktionalitet kan ett byte till open-source plattform vara ett bra alternativ. De allra flesta Magento-butiker behöver dock mer än så.

Magento 1 till Magento 2 migration

För dem som överväger att gå över till Magento 2, bör se detta som mer än bara en enkel ”versionsuppgradering”. Detta är en komplett ”migration”, alltså kortfattat en helt ny plattform med betydande skillnader från Magento 1. För att lyckas behöver du behandla övergångsarbetet som en nybyggnation. Alla tillägg och anpassad kod måste granskas, skrivas om och göras kompatibla med Magento 2 samt nyare versioner av PHP. Dessa typer av ansträngningar är ofta stora och berör många delar, börja därför processen redan nu för att se till att du har tid.

Att välja rätt e-handelsplattform

E-handlare som för närvarande använder Magento 1 bör omgående se över att byta plattform. Då processen är densamma att byta till Magento 2 som till vilken annan modern plattform är det ett perfekt tillfälle att ta in offerter från fler plattformar. Läs vidare om att välja rätt e-handelsplattform för din organisation.

Om du inte redan har gjort det är det dags att starta dessa diskussioner nu. Se till att du har avsatt interna resurser och har en pålitlig partner för att hjälpa dig i dessa dialoger, upptäcka utmaningar och väga de olika alternativen för val av e-handelsplattform. Att vara beredd i förväg och ha dina affärsbehov och mål identifierade hjälper dig att sätta en tydlig väg framåt för framgång och påskynda processen.