Målet: 500 miljoner flygande paket per år – stödhjulen har åkt av

Får tummen upp av myndigheten.

Amazon ligger långt fram inom många områden inom e-handeln. Flygande drönarleveranser är inte ett av dessa. Trots att man jobbat med drönarleveranser i över tio år så har man snubblat flera gånger på vägen och hamnat efter i utvecklingen.

Efter en nystart 2022 så har det återigen varit lite blandade nyheter kring projektet, men på senare tid några positiva framsteg. Och nu meddelas en viktig milstolpe.

Annons

Amazon har nämligen fått godkänt att flyga sina drönare utanför siktlinjen av operatören, något som det amerikanska luftfartsverket (FAA) har beslutat. Stödhjulen är helt enkelt bortplockade och Amazons drönare får helt enkelt flyga fritt, men inom förbestämda områden förstås.

Vi är glada över att kunna dela att FAA har gett Prime Air ytterligare tillstånd som gör att vi kan flyga våra drönare bortom synfältet, vilket gör att vi nu kan betjäna fler kunder via drönare och effektivt utöka och skala vår drönarleveransverksamhet, skriver Amazon.

Drönarverksamheter som redan har liknande licenser i USA är UPS Flight Forward, Googles Wing och Zipline. Trots tidigare motgångar så kan Amazon alltså vara på väg ifatt konkurrenterna.

Målen är i alla fall storslagna.

För att uppnå vårt mål att leverera 500 miljoner paket per år, med drönare, i slutet av detta decennium, visste vi att vi var tvungna att designa ett system som kan betjäna tätbefolkade områden och som är säkrare än att köra till butiken. Det har tagit flera år av innovation, testning och förbättring för att utveckla dessa banbrytande teknologier, och nu, efter regulatoriska godkännanden och spjutspetsteknologi, är vi glada över att lansera nästa kapitel för Prime Air, skriver Amazon.

Annons