Malmöföretaget inRiver tar in 20 miljoner kronor

Företaget inRiver som bland annat hjälper e-handlare att hantera produktinformation och stora utbud, har tagit in nytt kapital. Statliga Industrifonden och riskkapitalbolaget Zobito går tillsammans in med 20 miljoner kronor i Malmöföretaget inRiver.

Niclas Mollin– Det är en milstolpe för bolaget som gör att vi kan fortsätta den expansionsplan vi har lagt. Det är ett bra tillskott i både kapital och kompetens, säger Niclas Mollin, vd för inRiver.

Annons

InRiver och deras produkt inRiver PIM (Product Information Management) hjälper e-handlare att samla information om sina produkter och sedan presentera dem enhetligt i olika säljkanaler som på nätet, i butik och i tryckt media.

I höstas skall bolaget tagit in tio miljoner kronor i en nyemission och de 20 miljoner som de nu får in skall bland annat användas till att ta sig an USA.

– De har tagit ett riktigt bra grepp om den nordiska marknaden. Förhoppningen är att de ska kunna kopiera den nordiska framgången i USA och övriga delar av världen. Vi tror att de kommer att kunna växa väldigt snabbt, säger Hadar Cars, investeringsansvarig på Industrifonden.

Riskkapitalbolaget Zobito som går in med fem miljoner kronor säger sig vara glada över att kunna investera i ett Malmöföretag, men även att de nu får vara med i "racet om e-handeln".

 

Källa: Sydsvenskan

Annons