“Många oroar sig för att 2020 kan bli ett riktigt stålbad”

"Även om julhandeln ger ett välbehövligt uppsving".

Svensk Handel har som vanligt tagit tempen på svenska handlares framtidsutsikter och när december börjar lida mot sitt slut så är det blandade känslor. De fysiska butikerna inom sällanköpshandeln sägs ha det tuffast där framtidsförväntningarna faller till den lägsta nivån på länge, enligt Handelsbarometern.

Framtidstron bland butikshandlarna minskar i december. Det återspeglar den tuffa omställning som pågår inom handeln, även om julhandeln ger ett välbehövligt uppsving oroar sig många för att det kommande året kan bli ett riktigt stålbad, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Annons

"Tron på lönsamheten släpar efter"

Tillfrågade e-handlare visar dock på ett bättre humör och tron på den framtida försäljningen ökar just nu kraftigt. Den framtida lönsamheten är dock lite mer osäker och ligger under den så kallade neutrala nivån.

Efter en svag novembersiffra sjuder återigen optimismen bland landets e-handlare. Tillväxten inom handeln sker på nätet och e-handlarna ser ljust på framtiden. Nöten som många behöver knäcka stavas lönsamhet, trots starka utsikter för försäljningen släpar tron på lönsamheten efter, säger Karin Johansson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!