Marknadsföringschefen blir videoproducent

Video Commerce Consortium (VCC) berättar historien om video och reklam. När teven nådde människors vardagsrum så låg, i många fall, reklamen inte separat utan den var tajt förbunden med innehållet. Lite som dagens produkplaceringar men med mycket mer reklaminnehåll. Detta ändrades dock efterhand och en stark barriär mellan reklamen och innehållet sattes upp.

Annons

Exempel på hur det kunde se ut

I och med Internet och den utveckling som bland annat YouTube försett oss med så har vi återgått till denna tidsera där reklamen kan vara tajt förbunden med innehållet. Detta ser vi inte minst i alla virala videos som skapas av stora företag för att pusha diverse nya produkter.

Vad VCC vill förmedla med sin tillbakablick är att det är ett måste för ehandelsmarknadsföraren att bli videoproducent i dagens media-landskap. Med tanke på att vi ehandlare redan har många strängar på vår lyra så kan det kanske bli för mycket med ännu ett område att bemästra. Enligt VCC är det dock dags att axla manteln och bli en riktigt bra videoproducent och historieberättare.

Källa

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!