Marknadsplatsen kickar 225: “Svåraste beslutet någonsin”

Försäljningen har stått stilla sedan 2021.

Det är tuffa tider nu och även de amerikanska jättarna känner pressen. Nu meddelar den internationellt kända marknadsplatsen Etsy att man måste skära ner i personalstyrkan.

Det här beslutet var bland det svåraste vi någonsin har tagit, och ett som vi har försökt undvika, säger Etsys vd Josh Silverman i ett känslofyllt brev till sitt team och omvärlden.

Annons

Och han är förstås inte glad att behöva meddela det såhär nära julfirandet.

När vi väl visste att vi behövde minska personalstyrkan ville vi kommunicera ut vårt beslut till dig. Det försätter oss dock i den olyckliga situationen att vi behöver dela den här nyheten mitt i julledigheten, säger han.

Totalt ska Etsy ta bort 225 tjänster och det ska motsvara cirka 11 procent av företagets arbetsstyrka. Och anledningen är förstås att försäljningen inte gått som planerat.

Gross Merchandise Sales har i stort legat oförändrat sedan 2021. Det betyder att vi inte ger våra säljare mer försäljning, vilket är det enskilt viktigaste vi kan göra för dem. Samtidigt har personalkostnaderna ökat, även när vi har infört betydande kostnadsbesparingar och justerat eller pausat anställningsplaner. Detta är i slutändan inte en hållbar väg och vi måste ändra den, säger Josh Silverman.

Enligt bolaget har man runt 7 miljoner säljare på plattformen.

Annons