Marknadsplatsens vd kliver av efter fyra år på toppen

Temporär vd medan styrelsen letar en ny kandidat.

Devin Wenig, som har varit e-marknadsplatsen Ebays vd sedan 2015, kliver nu av sin position. Anledningen är inte helt klar då Devin Wenig sägs ha gjort ett bra jobb i stort och bolaget ska vara i en bättre position idag än när han tog över.

Faktum är att Ebay är starkare idag än för fyra år sedan. Trots dessa framsteg, med tanke på ett antal överväganden, tror både Devin och styrelsen att en ny vd är bäst för företaget just nu, säger styrelseordföranden Thomas Tierney.

Annons

Tidigare i år fick bolaget dock kritik från aktieägare som menade på att Ebay var dåligt strukturerat och att man slösade resurser. Flera ändringar har sedan dess skett inom bolaget.

Styrelsen ska nu söka efter en långsiktig ersättare till Devin Wenig. Tills dess att en permanent vd har hittats så får Ebays finanschef, Scott Schenkel, ta över vd-stolen. Scott Schenkel har varit hos Ebay i 12 år.

Medan styrelsen söker efter en ny vd kommer vi att fortsätta att fokusera på vår strategiska plan och produktinitiativ, samtidigt som vi garanterar en fantastisk kundupplevelse och en smidig övergång. Ebay är väl positionerat för att leverera ökat värde för både våra kunder och aktieägare, säger Scott Schenkel.

Annons