Marknadsplatsfajt: eBay förlorar mot uppstickaren eBUYGumm

Omöjligt att förstå argumenten.

I Storbritannien finns det tydligen en e-marknadsplats med namnet eBUYGumm, som ska anspela på det brittiska slanguttrycket “eeh by gum”, som enligt Urban Dictionary betyder “oh my god”. Marknadsplatsen, som erbjuder gratis annonslistningar, ska vara relativt ny i landet.

Vårt mål är att bli det bästa stället att köpa och sälja i Storbritannien genom en online-plattform som inte använder auktioner och inte tar ut försäljningsavgifter, förklarar eBUYGumm på sin sajt.

Annons

Det tog dock inte lång tid innan eBUYGumm stötte på patrull. Jätten eBay, och även marknadsplatsen Gumtree, tyckte nämligen att namnet var lite för nära deras varumärken och lämnade in en anmälan till Nominet DRS, som tar hand om domändispyter i Storbritannien. De båda företagen hävdade att domänen ebuygumm.co.uk kunde förväxlas med deras etablerade varumärken.

Problemet, som bland annat Tamebay lyfter, är att de samtidigt anklagade eBUYgumm för att vara nedsättande mot eBay, vilket förstå insinuerar att användarna faktiskt uppfattar att tjänsten inte är eBay.

Handläggaren hos Nominet ska helt enkelt ha konstaterat att det är omöjligt att förstås argumenten som förts fram. eBUYGumm friades därmed och får behålla sin brittiska domän.

Annons