MarQet räddat undan konkursen – nygammal ägare tar över

"Väldigt glädjande att vi får möjlighet att återuppstå".

Coronaviruset blev droppen som fick bägaren att rinna över. För en tid sedan stod det klart att MQ-koncernen, som driver kedjan MarQet, hade försatts i konkurs. Kort därefter inledde företaget en utförsäljning både i sin e-handel och i bolagets fysiska butiker.

"Helhjärtat engagemang"

Men när det såg som mörkast ut dök det plötsligt upp information om att flera aktörer visat intresse för att köpa det kursade modeföretaget.

Annons

LÄS ÄVEN: Stort intresse för MQ: "Finns mycket stöd där ute"

Och sent i fredags kom nyheten; MQ MarQet - som företaget numera kallar sig - hade fått in en ny ägare och företaget hade därmed räddats undan konkursen. I ett pressmeddelande skriver MQ MarQet att ett förvärv har genomförts och att man kommer att fortsätta sin verksamhet "med ökat fokus på e-handel och ett reducerat antal butiker".

Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att återuppstå och fortsätta resan som påbörjats, framför allt för våra kunders skull. Vidare vet jag vilket helhjärtat engagemang och passion som finns inom bolaget och vi kommer fortsätta göra allt för att ge våra kunder en fantastisk köpupplevelse, säger Ingvar Larsson, vd på MQ MarQet, i en kommentar.

Tidigare ägaren tillbaka

Bakom räddningsaktionen står finansmannen Mats Qviberg, som tidigare varit storägare i samma bolag.

Vi är glada att vi hittat en lösning som är bra för kunderna och de anställda, säger han i ett uttalande.

MarQets butiker ska ha öppnat igen i lördags. På sin hemsida, där det ju nu pågår en "lagerrensning" med rea på upp till 50 procent, meddelar företaget att man har genomfört en nystart med nya ägare.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!