Mataffären.se expanderar med matkasse

Nätbutiken Mataffären.se som ägs av Coop har utvidgat sin verksamhet och även lanserat en egen matkasse. Kanske är detta ett svar på att ICA sagt sig vara på väg att lansera en egen matkasse på nätet detta år. Coop som innan kommenterat att ICA förmodligen kommer driva utvecklingen om de gör en gemensam satsning på dagligvaruhandeln via nätet.

Vi har tidigare skrivit om Mataffären.se då de utökade sitt leveransområde ifrån stockholmsområdet till att även inkludera Uppsala. Dagligvaruhandeln på nätet och dessa butikers expansioner är intressanta då vi hela tiden går emot en mer generell matbutik på nätet som levererar i större delar av Sverige, inte bara begränsade områden. Samtidigt har vi nystartade butiker som NattButik.se som kommer underifrån och erbjuder nya koncept på denna marknad.

Annons

Nu har Mataffären.se utökat sin verksamhet ytterligare en gång. För det första erbjuder de nu en matkasse, med veckomeny, likt många andra tjänster som dykt upp på nätet. Det är uppenbarligen populärt med färdigkomponerade matkassar som levereras direkt hem till dörren.

Mataffären.se har även utvidgat sitt leveransområde till fem orter i Mälardalen. Dessa är Bålsta, Enköping, Västerås, Eskilstuna och Strängnäs. Sedan tidigare levererar de även till Stockholm, Södertälje och Uppsala. Likt Axfoods senaste koncept på NetXtra.se ska även Coop experimentera med att kunder ska kunna beställa på nätet och sedan köra och hämta det i butik, det verkar dock inte handla om någon Drive thru som hos NetXtra.

Det ska bli spännande att se vad ICA kommer erbjuda på denna marknad detta år.

Källa (market)
Källa (dagenshandel)

Relaterade nyheter:
Axfood breddar sitt E-handelskoncept
Matkassar på nätet blir allt vanligare
ICA vill också vara med

Annons