Mathem är inte pantade – men det kan dina burkar bli

Rullar ut återvinningstjänst i Göteborg och Malmö.

Trött på att gå till affären och panta burkar och flaskor? Det tror i alla fall Mathem att många är. Tillsammans med Pantamera lanserar de nämligen en tjänst där konsumenterna kan beställa hem en pantpåse till självkostnadspris.

Vi har även tidigare erbjudit våra kunder hantering av deras pant, men vi var dessvärre tvungna att pausa den tjänsten under pandemin på grund av smittorisken. Nu när samhället sakta börjar återgå till det “nya normala” är vi så glada att återigen kunna erbjuda våra kunder den här tjänsten, men på ett mycket mer förfinat och hygieniskt sätt än tidigare tack vare den nya pantpåsen, säger Johan Gertell, affärsutvecklingschef på Mathem, i ett pressmeddelande.

Annons

Pantpåsen levereras med matkassarna och vid nästa leverans återlämnas den när den är fylld. Totalsumman från panten går sedan raka vägen in på kundens konto hos Mathem och kan användas som betalning till nästa beställning.

För oss är det viktigt att möta ett förändrat konsumtionsbeteende, där livsmedelsinköpen via nätet ökar. Vi vill säkerställa att det är lika enkelt att panta sina burkar och PET-flaskor för dem som handlar över nätet som det är för dem som handlar i butiken, säger Lil Berger, projektledare på Pantamera/Returpack.

Den nya tjänsten rullas dock inte ut i hela landet än på ett tag. Man inleder i Göteborg med omnejd och under hösten tas det vidare till Malmö. Stockholm får däremot vänta till hösten 2022, då Mathems nya lager i Larsborda gör premiär.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!