MatHem dubblar: “Tar höjd för det stora inflödet av nya kunder”

Första leveransen iväg.

MatHem meddelar idag att deras nya lager på 10 000 kvadratmeter utanför Göteborg nu är i drift. Den första ordern ska ha lämnat lagret den 10 november. Det nya lagret ska ge MatHem möjligheten att växa med 300 procent i regionen, enligt företagets beräkningar.

Västkusten är ett viktigt område för oss. Här har man en hög digital mognad, och efterfrågan har växt i samband med utbrottet av coronapandemin. Det har varit nödvändigt för oss att byta lokal, både för att ta höjd för det stora inflödet av nya kunder som vi ser just nu, men även för att förbättra servicen ytterligare för våra befintliga kunder i området, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem, i ett pressutskick.

Annons

Ökat med 57 procent

MatHem har ökat sin försäljning i Göteborgsområdet med hela 57 procent sedan början av året. Det behövs alltså mer plats och företaget har nu flyttat hela produktions- och distributionsverksamheten till de nya lokalerna, som ska vara dubbelt så stora som de tidigare.

E-handlaren har idag runt 230 medarbetare i Göteborg och man levererar varje vardag till ungefär 860 hushåll i regionen. Det nya lagret kommer att delas med systerbolaget Fruktbudet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!