MatHem köper Sveriges ledande receptbank

E-handlaren MatHem meddelar idag att de köper upp Tasteline.com som ska vara Sveriges ledande aktör på matrecept via nätet. Synergieffekterna är ganska tydliga i detta förvärv och konsumenter ska nu kunna handla ingredienser, till recepten, direkt via MatHem.

– Tasteline.com är det starkaste varumärket på nätet när det gäller mat, de har arbetat fram ett fantastiskt erbjudande och vi kommer att förvalta dess arbete väl. Vi ser stora synergieffekter mellan MatHem och Tasteline där vi är glada över att kunna erbjuda Tastelines kunder en möjlighet att beställa ingredienserna till recepten direkt hem, säger Tomas Kull, VD MatHem.se.

Annons

Tasteline startades 1999 och har ca 29 000 recept och 1,5 miljoner unika besökare i månaden. Varje dag ska det skrivas ut 15 000 recept ifrån deras receptbank.

– Tillsammans kan MatHem och Tasteline hjälpa våra besökare att laga riktigt god mat. Vi står för inspiration, fantastiska recept, varav en stor del är hälsosamma. Vi kan nu också se till att ingredienserna körs hem till din dörr, genom MatHems hemkörning av mat. Sen lämnar vi över jobbet till alla våra duktiga hemmakockar, säger Mia Troberg Elonq, dietist och redaktör på Tasteline.

I och med detta förvärv ska MatHem kunna nå nya delar av marknaden via Schibsted Tillväxtmedier. Det samarbete som Tasteline har idag med SvD och Aftonbladet sägs komma att fortsätta. Receptbanken har sedan tidigare en egen matkasse för hemleverans som även den ser ut att stanna kvar. De båda organisationerna kommer att integreras och MatHem kommer i ett första steg att erbjuda hemkörning av ingredienserna i alla Tastelines recept.

Vad kan vi säga om detta uppköp mer än att det är en mycket intressant utveckling för mataktörerna på nätet. Det ska bli spännande att se hur MatHem kommer att utnyttja detta förvärv.

 

Källa: press

Annons