MatHem levererar ny VD

Ska ta MatHem till ny nivå.

Det har varit ett händelserikt år för MatHem. I februari klev Kinnevik in som nya delägare och i maj klev grundarna Tomas och Karolin Kull av sina operativa roller i företaget. Nu kan man dessutom presentera en ny vd, Johan Lagercrantz som närmast kommer från motsvarande roll hos rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad Sweden Group AB.

Jag ser verkligen fram emot att bli en del av MatHem. MatHem är ledande inom e-handel för mat vilket är ett område som växer väldigt snabbt och ligger helt rätt i tiden. Jag kan inte tänka mig ett mer spännande företag att få jobba med, säger Johan Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Annons

Ser utvecklingspotential

Med rätt fokus och satsningar är nu ambitionen att lyfta Mathem till en ny nivå. Han kliver på nya jobbet i december. 

MatHem har haft en god utveckling de senaste åren. Samtidigt är detta en bransch som utvecklas snabbt vilket ställer höga krav på service och effektivitet. Jag ser enormt stor utvecklingspotential i MatHem, som i mina ögon är den mest spännande plattformen inom svensk livsmedelsindustri. Jag ser väldigt mycket fram emot att få bygga vidare, berättar Johan Lagercrantz.

Stort matintresse

I väntan på att vd-stolen ska fyllas efter Tomas Kull har styrelseordförande, Andreas Bernström tagit rollen som arbetande styrelseordförande.

Vi är väldigt nöjda med att Johan har accepterat den här rollen. Johan är en stark ledare, med gedigen erfarenhet och bevisad förmåga att leverera resultat. Han har också ett stort matintresse vilket, i kombination med 10 års erfarenhet i bemanningsbranschen, gör honom till rätt person för denna rollen. Vi ser med spänning på framtiden och välkomnar Johan till Mathem, säger Bernström.

Annons