Mathem skyltar om Kavall efter förvärvet: ”Riktig fullträff”

"Vi tror stenhårt på marknaden för snabba leveranser".

Mathem glufsade i sig last mile-uppstickaren Kavall, efter att de sistnämnda behövt kämpa för sin överlevnad. Nu är integrationen klar och Kavall blir kort och gott Mathem Express. I vanlig ordning kommer kunderna att kunna beställa och få hem sin mat inom 30 minuter, så länge de bor i Stockholms innerstad.

När vi lanserade Mathem Express på Södermalm för ett år sedan var planen att expandera till andra delar av Stockholms innerstad. Därför känns det fantastiskt roligt att äntligen vara här. Kombinationen av våra båda tjänster har dessutom inneburit att vi har kunnat ta tillvara på det bästa av de båda tjänsterna, vilket resulterat i ett ännu starkare kunderbjudande för Mathem Express, säger Johan Gertell, sälj- och marknadsdirektör på Mathem, i en kommentar.

Annons

De skriver även att sortimenten har harmoniserats med varandra, vilket innebär att Kavalls kunder nu kommer att få tillgång till fler varor och lägre prislappar än tidigare.

Vi tror stenhårt på marknaden för snabba leveranser, det är en riktig framtidsmarknad. Allt det vi tidigare byggt upp inom ramen för Kavall blir nu tillsammans med Mathems erfarenhet, resurser och kompetens en riktig fullträff för alla kunder, säger John Tengberg, grundare och vd på Kavall.

Mathem Express ska vara motsvarande en närbutik, fast på nätet. De har numer tre dark stores, som de själva kallar "light stores", i Stockholms innerstad, vilket möjliggör de snabba leveranserna.

Annons