MatHem tillsätter två nyckelpositioner: ”Otroligt viktiga tillskott”

Kommer ingå i ledningsgruppen.

MatHem tar in ny CFO och Chief Human Resources Officer. Jaana Viertola-Truini är den som kliver in i bolaget som CFO. Hon kommer närmast från samma position på Rusta. Dessförinnan har hon även varit Mondelez (döre detta Kraft Foods), där hon har haft flertal seniora roller både i Norden och i Europa.

Jag är oerhört glad och stolt över möjligheten att vara en del av MatHem. Nu ser jag främst fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna, och på sikt också bidra till den fortsatt starka tillväxtresa MatHem är på, säger Jaana Viertola-Truini, i ett pressmeddelande.

Annons

Den som blir CHRO är Linda Ahlerup som nu kommer att ansvara för organisationens 1700 medarbetare. Hon kommer senast från rollen som Head of HR på maskinuthyrningsföretaget Cramo. Innan dess har hon arbetat som HR Manager på Spendrups Bryggeri samt haft ledande befattningar inom HR på BMW.

Jag är jätteglad över att ha fått förtroende i rollen som CHRO på MatHem. MatHem är på en mycket spännande resa där jag hoppas kunna tillföra energi och bidra med min erfarenhet. Det skall bli otroligt spännande att få lära känna verksamheten och alla kollegor och vara med och bygga vidare på bolagets starka kultur, säger Linda Ahlerup.

Både Jaana Viertola-Truini och Linda Ahlerup kommer att sitta i MatHems ledningsgrupp.

Jaana och Linda är otroligt viktiga tillskott för MatHems fortsatta utveckling. Med deras erfarenheter och kompetenser stärker vi vårt team ytterligare. Jag ser fram emot ett nära samarbete med dem och resten av ledningsgruppen med ambitionen att fortsätta leda utvecklingen för mat på nätet, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem.

Jaana Viertola-Truini tillträdde sin roll i augusti och Linda Ahlerup börjar sitt nya uppdrag vid årsskiftet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!