MatHem toppar ledningen med två nya proffs: ”En otrolig tillgång”

"Gått betydligt snabbare än beräknat".

MatHem inleder veckan med att avslöja två av sina senaste rekryteringar. Nätmatbolaget tar in en ny kategorichef samt en ny affärsutvecklingschef.

MatHem fortsätter att expandera kraftigt, och den senaste tidens extraordinära världsläge har gjort att tillväxten har gått betydligt snabbare än beräknat, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Den som kliver in i kategorichefs-rollen är Julia Lindberg. Hon kommer närmast från bageriföretaget La Lorraines svenska bolag Nybergs Bageri där hon var vd samt General Manager på den finska och norska marknaden. Tidigare har Julia även varit kategori- och konsumentchef på det brittisk-nederländska dagligvaruföretaget Unilever samt konsumentansvarig för Coops nordiska kunder hos dagligvarubolaget Procter & Gamble.

I sitt nya uppdrag kommer hon att ansvara för och utveckla MatHems inköps- och sortimentsorganisation.

MatHem är ett oerhört intressant företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas. Jag ser fram emot att få utveckla sortiments- och inköpsarbetet i det snabba utvecklingsskede som hela branschen befinner sig i, och att vara med och stärka MatHems position som ledande aktör online, säger Julia Lindberg.

Efter många år inom leverantörsledet känns det som ett naturligt kliv över till retailsidan. MatHem tilltalar mig med sin moderna digitala distributionskanal och höga förändringstakt, så valet var enkelt.

Johan Gertell är den som tar sig an uppdraget som affärsutvecklingschef. Han har lång erfarenhet av just affärsutveckling av digitala tjänster. Han är bland annat en av grundarna av internetbolaget 13th Lab som förvärvades av Facebook år 2014, samt av mjukvaruföretaget Kenet Works som förvärvades av Yahoo år 2006.

Nu kommer han senast från rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad där han var marknadschef samt chef över digitala förändringsprocesser.

Jag är oerhört glad och taggad inför att påbörja min resa med teamet på MatHem. Jag har länge varit intresserad av branschen och av hur MatHem driver både kundupplevelsen och ett förändrat kundbeteende. Jag hoppas att jag med min erfarenhet och mitt driv kan bidra till att MatHem tar nästa steg i sin tillväxtresa och uppfyller den enorma potential som redan finns i bolaget, säger Johan Gertell.

Julia och Johan blir båda en del av MatHems ledningsgrupp. De tillträder sina nya roller strax efter årets sommarperiod.

Annons

Både Julias och Johans tunga erfarenheter från inköp och sortiment samt affärsutveckling kommer att bli en otrolig tillgång för MatHem i vår spännande utveckling, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem.

Det känns fantastiskt att få fortsätta att bygga MatHems team med så kompetenta medarbetare. Jag ser fram emot att få välkomna dem båda ombord som en del av ledningsgruppen och som nya kollegor.

Annons