Mathem tvingas till storvarsel igen – så många berörs

"Tuff situation".

Mathem tvingas banta ner sin organisation igen. Detta trots att Mathem tidigare i år gick samman med norska motsvarigheten Oda.

Nu varslas ytterligare ett gäng medarbetare. Det rör sig den här gången om 60 chaufförer i Stockholmsområdet som varslas om uppsägning, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Varslet beror på olika anledningar, men framförallt att vi har gått över till en ny logistikplattform, säger företagets presschef Lotta Olofsson till tidnigen och tillägger:

Det är en tuff situation för de chaufförer som berörs, vilket är väldigt tråkigt.

Ny vd – många varsel

Nyligen fick det sammanslagna bolaget en ny vd i form av britten Chris Poad. Han var tidigare e-handelschef på Tesco och har även haft flera ledande roller på Amazon.

Som ny vd har han beslutat om att slå ihop flera centrala funktioner på Mathem och Oda. Det medför att totalt 150 tjänster försvinner på bolaget, varav 27 i dag har sin bas i Sverige.

Närmare 3 000 kvar

Genom att dra ner på personal ska man spara runt 200 miljoner kronor om året.

Efter nedskärningen har Oda/Mathem totalt 2 650 medarbetare i Norge och Sverige – varav 2 140 jobbar som plockare på lager eller som chaufförer. Övriga 240 jobbar inom den operativa verksamheten, medan 270 jobbar inom andra olika kontorsbefattningar.

Di har tidigare rapporterat att målet nu är att ta in 1 miljard i riskkapital. Om allt går som planerat kommer storägarna Kinnevik, Summa Equity, Verdane och Axfood kommer stå för ungefär hälften av beloppet.

Annons
Annons