Mathem växlar upp med blixtsnabba leveranser

Här rullar man ut sin första "light store".

Foodora har satsat aggressivt på blixtsnabba leveranser inom bara några minuter. Nu ska Mathem ta upp kampen och lanserar en tjänst där dagligvarorna ska levereras hem till dörren inom en halvtimme.

Mathem drivs av innovation och vi jobbar hela tiden med att spetsa till vårt kunderbjudande. Utvecklingen inom quick commerce är väldigt intressant, och vi har tittat på olika sätt att utöka vår tjänst med extra snabba leveranser som kan komplettera storhandlingen. Vi vill på det här sättet erbjuda våra kunder ytterligare en dimension av bekvämlighet och frihet att leva mer, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i ett pressmeddelande.

Annons

Lanseringen kommer att ske i början av nästa år och inledningsvis vara begränsad till Södermaln i Stockholm, där man kommer att placera en "light store".

Med denna “light store” vill vi framför allt skapa en ljus och trevlig arbetsmiljö för våra medarbetare. Och även om förbipasserande inte kommer kunna gå in och handla där så kommer det att finnas möjlighet att titta in och se vad som händer på insidan, säger Johan Lagercrantz.

Mathem poängterar också att den nya tjänsten kommer att skötas helt och hållet i egen regi, utan underleverantörer.

Självklart kommer Mathem även i denna tjänst att driva hela värdekedjan, från vår egen utveckling av den digitala e-handelsplattformen till utvecklingen och hanteringen av sortimentet, driften av vår lokala “light store”, helägda leveransfordon och Mathem-anställda medarbetare med kollektivavtal. Så även om tjänsten skiljer sig något från Mathems ordinarie tjänst så kommer allt att drivas i samma bolagsanda, säger Johan Lagercrantz.

Annons