Mathems drag i energikaoset – lanserar elfri mat

"Dra ned på elanvändningen hemma".

Mathem och Axfoods egna varumärke Garant vill hjälpa till under elkrisen. Därför har man nu lanserat något man kallar för "elfria rätter". Det vill säga ett gäng recept, åtta till antalet, som kan lagas helt utan spis, ugn eller micro. På så sätt tror man att det både går att avlasta elnätet vid middagstid och att elkostnaderna kan hållas nere.

Våra elfria rätter är ett sätt att inspirera människor att tänka annorlunda för att dra ner på elanvändningen hemma. Många använder spisen av gammal vana, men att laga mat utan värme kan bli minst lika gott. Att maten är kall betyder inte att den är sämre. Vi har säkerställt att alla rätter har ett välbalanserat näringsvärde och att det ska vara enkelt för alla att äta bra mat, även i tuffare tider, säger Emma Töpel Hanson, chef marknadskommunikation på Garant, i ett pressmeddelande.

Annons

Recepten kommer att kunna klickas ned i matkassarna från och med den 6 november. Och det som erbjuds är allt från lasagne och hamburgare till poké bowl och falafel.

Vi behöver alla ta ansvar för att minska vår elanvändning, och därför känns det väldigt bra att tillsammans med Garant kunna bidra till både inspiration och handlingskraft till att faktiskt göra lite skillnad. Att de elfria rätterna dessutom är otroligt goda blir ju verkligen win-win för alla, och kommer förhoppningsvis bidra till att ännu fler elfria rätter experimenteras fram i köken där ute, säger Johan Gertell, marknadsdirektör på Mathem.

Annons