MatHem.se käkar upp Hemmalivs.se

MatHem.se, som nominerats till årets e-handel av tidningen Market, meddelar nu att de färvärvat Hemmalivs.se. Tanken bakom köpet är att få en närvaro på orter där de innan har saknat täckning. Hemmalivs är en etablerad aktör i Malmö, Helsingborg och Lund sedan 2007. De bedriver även verksamhet i Göteborg sedan 2010. Hemmalivs kundbas, som MatHem nu tar del av, består av 10 000 registrerade kunder.

Redan idag, den 9 maj, ska man kunna få varor levererade ifrån MatHem.se till hushåll i dessa nya städer. Varorna kommer att komma ifrån butiken Citygross. Hemmalivs har nämligen ett samarbete med Citygross vars sortiment erbjuds till de som vill handla på nätet.

Annons

Främst handlar det alltså om att nå dessa nya städer som man inte har funnits i tidigare. MatHem finner dock ytterligare värden i uppköpet.

- Hemmalivs för även med sig en hel del erfarenheter och kompetens då man har erfarenhet att jobba med eget lager och erfarenhet av logistik, säger Tomas Kull på MatHem.

Vi sitter fortfarande och väntar på ICA:s gemensamma svar på matkassarna på nätet. Det är nog tvunget för de mindre aktörerna att slå sig ihop och samarbeta, eller nischa sig, när jättar som ICA planerar att ge sig in på samma marknad. Vi ser spänt på framtiden.

Källa (press)

Annons