Orderboom: Matjätten startar ny nätbutik för att hantera trycket

Nätmaten går varm.

I går meddelade vi att matjättarna på nätet går på knäna när allt fler människor hittar till dessa aktörer. Många vill förstås undvika fysisk shopping på grund av corona-epidemin.

LÄS ÄVEN: Matjättarna online går på knäna: ”Fullbokade flera dagar”

Annons

Samma visa är det i hela Norden och nu meddelar vår systersajt Ehandel.com att deras motsvarighet Kolonial.no har startat en ny nätbutik.

Kolonial har precis som sina nordiska kollegor just nu långa leveranstider då jättemånga vill köpa sin mat på nätet. För att kunna serva fler kunder har man nu startat en ny nätbutik på ferdigpakket.kolonial.no. Precis som namnet antyder handlar det om färdigpackade matkassar.

Fler måste kunna få maten till dörren

För att effektivisera verksamheten har man tagit fram en kasse med mat för cirka 1000 kronor. Kassen innehåller basvaror för två personer som ska räcka i fem dagar.

Vi måste tänka nytt och snabbt för att säkerställa att så många som möjligt får maten levererad till dörren just nu, säger Louise Fuchs, kommunikationschef på Kolonial, till Ehandel.com.

Logistiken bakom den färdiga matkassen blir förstås effektivare då alla får samma varor och företaget hoppas nu att ännu fler kan få sin mat hem till dörren. Kolonial som redan är ett snabbväxande företag ligger sedan några veckor tillbaka flera hundra procent över fjolårets försäljning.

Vår vanliga nätbutik upplever en kraftig tillväxt eftersom många inte vill eller kan gå till butiken nu. Medan vi arbetar för att öka kapaciteten har vi en stark önskan om att kunna leverera varor snabbare till alla som behöver det, skriver Kolonial i sin nya nätbutik ferdigpakket.

Annons