Matkassejätten storsatsar i Sverige – bygger ny anläggning i Bjuv

Blir fyra gånger så stor som den nuvarande.

Matkassebolaget Hellofresh utökar satsningen i Sverige och bygger en ny produktionsanläggning i Bjuv, just utanför Helsingborg. Det ska möjliggöra fördubblad produktion för den svenska och danska marknaden och dessutom innebära 500 nya jobb under de kommande åren. Den beräknas vara i full drift under andra halvan av 2022.

Sedan vi lanserade HelloFresh i Sverige för mindre än två och ett halvt år sedan och i Danmark år 2020 har vi sett en imponerande tillväxt i båda länderna. Tack vare våra hårt arbetande och engagerade medarbetare har vi kunnat förse kunder i Danmark och Sverige med ett hela tiden ökande utbud av fräscha och välsmakande måltider. Vi ser fram emot att ta nästa steg på vår tillväxtresa, tillsammans med våra kunder, våra anställda, våra betrodda partners och samhället i Bjuv, säger Kristian Hald, vd på Hellofresh Nordics, i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya anläggningen kommer att mäta 27 000 kvadratmeter och vara utrustad med automation. Den kommer även att prydas av solpaneler och planen är att energin ska vara 100 procent förnybar. Inflyttningen kommer att ske under slutet av nästa år, med bibehållen personalstyrka.

Utöver att man kommer att kunna utöka utbudet ska även leveranserna bli snabbare.

Vi är glada över att kunna stärka vårt engagemang i regionen med en ökad satsning i Skåne. Den nya anläggningen blir fyra gånger så stor som den nuvarande, vilket gör den till en av de största i HelloFreshs internationella segment och lägger en stark grund för framtida tillväxt i Sverige och Danmark, säger Kristian Hald.

Annons