Matkedjan ansöker om konkurs: ”Känns helt fruktansvärt”

Pandemin blev droppen.

Den Stockholmsbaserade dagligvaruhandlaren Paradiset gick all-in på ett hållbart sortiment. Resan har varit kämpig och man har längs vägen tvingats stänga två av sina fyra butiker. Nu tvingas man till slut att kasta in handduken för gott. I dag kom nämligen beskedet att man ansöker om konkurs.

Det känns helt fruktansvärt. Efter många års hårt arbete och mängder av lärorika misstag var vi verkligen på rätt väg. Våra butiker har utvecklats positivt den sista tiden tack vare ett hårt arbete från våra fantastiska medarbetare, leverantörer och kunder. Så sent som i förra veckan hade vi säkrat den finansiering som behövdes för att ta oss den sista biten till lönsamhet under nästa år. Men de negativa effekterna som Corona haft på finansmarknaden de senaste dagarna gjorde att finansieringen inte kunde slutföras. Tajmingen kunde tyvärr inte varit sämre för oss, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg i ett uttalande.

Annons

"Oerhört tungt"

Man uppger att den finansiering som skulle föra bolaget till lönsamhet stoppades i sista stund på grund av det rådande, osäkra läget på marknaden.

Nu lägger vi all kraft på att ta hand om våra medarbetare och leverantörer och att sköta våra butiker på bästa sätt så länge som de har öppet. Många av oss har varit med sedan starten för fem år sedan och det känns oerhört tungt att resan nu är över. På någon vecka har många års arbete och ett stort antal personers investeringar utraderats, säger Johannes Cullberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!