Mattbutiken CarpetVista öppnar ny nätbutik

CarpetVista, som är lite av ett affischnamn för internationalisering, har bestämt sig för att även börja sälja billiga mattor på nätet. För de som inte vet så säljer CarpetVista handknutna mattor via nätet för ansenliga summor, flera hundra tusen per matta. Nu har de bestämt sig för att även kränga mattor till de med något mindre mattbudgetar. Den nya nätbutiken heter RugVista.

"Vi vill med RugVista nå en kundgrupp som hellre vill ha möjligheten att uppdatera sitt hem oftare än att investera i en handknuten matta som håller i generationer. Produkterna på RugVista har betydligt lägre priser, men vi kommer att hålla samma höga servicenivå gentemot kunderna som hos CarpetVista.”, säger VD:n Ludvig Friberger

Annons

RugVista kommer endast att sälja maskinknutna mattor och priserna ligger som mest på några tusenlappar. CarpetVista är som sagt lite av ett affischnamn kring internationalisering, något de ofta pratar om på konferenser och i intervjuer. De kör med lokal kundtjänst och försöker alltid att anpassa sig till lokala marknader. Fokus ligger just nu på den europeiska marknaden och 85 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Verksamheten sköts dock ifrån Malmö, där all lagerhållning sker.

Under 2011 räknar de med en omsättning på 90 miljoner kronor. Att nischa sig på nätet och erbjuda expertkompetens inom sitt område, vilket CarpetVista gör, kan uppenbarligen vara mycket lukrativt.

Ni finner deras nya nätbutik RugVista här.

Källa: press

Annons