McDonalds burgare får vingar – Foodora-drönare tar maten till stranden

"Restaurangkedjan påbörjar nämligen ett test med drönarleveranser.

Ska du hänga vid Grisslinge Havsbad, utanför Stockholm någon gång under de närmaste två veckorna? Då kan du beställa mat från McDonalds som levereras direkt till din filt med drönaren Droona.

Restaurangkedjan påbörjar nämligen idag ett test med drönarleveranser från McDonalds restaurang i Gustavsberg direkt till kunderna på stranden.

Annons

Tidigare har Foodora testat leveransroboten Doora tillsammans med Tele2 och nu fortsätter företagets arbete mot högre höjder genom att kroka arm med McDonalds. Vid Grisslinge Havsbad har man byggt upp en platå avsedd för Droona.

Strandbesökarna kommer inom två veckor kunna beställa mat direkt från stranden från McDonalds genom Foodora, då leveransfunktionen genom Droona kommer vara synlig i Foodoras app, det skriver Foodora i ett pressmeddelande.

Foodora vill nå fler

Idag kan bolaget nå 95 procent av Sveriges befolkning och med hjälp av drönare kan fler människor på landsbygden erbjudas snabb hemleverans av mat och produkter  precis som boende i städer. Foodoras ambition är att kunna leverera allt, överallt under dygnets alla timmar.

Det känns väldigt roligt att McDonalds vill kroka arm med oss och Foodoras innovationer inom logistik. Både vi och McDonalds vill leda förändringen framåt i Sverige. Vi vill göra det möjligt med snabba leveranser till alla i Sverige. Det ska inte vara skillnad om man bor i Göteborg eller en mindre ort i norra Sverige, säger Hans Skruvfors, koncernchef Foodora.

Bekvämlighet blir allt viktigare för våra gäster och idag kan McDonalds gäster enkelt beställa och betala sin måltid direkt i McDonalds app eller via Foodora. Gästerna väljer om de vill ha maten serverad vid bordet på en McDonalds-restaurang, utburen till sin bil eller varför inte plocka upp sin mat i drive-thrun. Att nu kunna beställa sin måltid på en strand och sen få maten levererad med drönare känns fantastiskt spännande, säger Joachim Knudsen, VD på McDonalds i Sverige.

Utbyggt 5G nät möjliggör drönarleveranser

Drönaren, Droona har en räckvid på två kilometer, men en ny prototyp, som har en ännu längre räckvidd testas just nu. Droona har en hastighet på 10 meter per sekund och en flyghöjd på 120 meter och kan lasta hamburgare ( och annat) som väger 2,7 kilo.

Vi har tidigare tillsammans foodora testat självkörande leveranser på land uppkopplade med 5G. I takt med att vi bygger ut 5G-nätet så är naturligtvis vår ambition att kunna använda tekniken även till drönarleveranser i luften, säger Stefan Trampus, chef för företagsaffären på Tele2.

 

Annons

Annons