Med handflatan som betalmedel – Amazon rullar ut kritiserad teknik

Ska göra köpet ännu lite enklare och snabbare.

Känns det omodernt att betala med kort i butik? Då kan du glädja dig åt att ny teknik är på väg. Amazon satsar nämligen stenhårt på möjligheten att betala dina köp genom att scanna din handflata.

Efter att ha testat tekniken, i en handfull Whole Foods-butiker, kommer de nu att rulla ut den i 65 nya butiker i Kalifornien, rapporterar Engadget.

Annons

För att kunna betala med handflatan behöver dock konsumenten koppla både sin handflata och sitt betalkort till tjänsten. Väl framme vid kassan håller man sedan handflatan en bit ovanför en scanner och köpet går, om allt fungerar som det är tänkt, igenom.

Möts av kritik

Genom att konsumenten slipper ta upp kort eller mobiltelefon, så ska utcheckningen strömlinjeformas och gå ännu snabbare.

Tekniken är dock inte utan motståndare. Det finns nämligen en oro för att data kan stjälas eller användas på fel sätt. Amazon försäkrar dock dyrt och heligt att deras tjänst är säker och hoppas även kunna sälja den till externa aktörer, som andra återförsäljare, hotell och konsert- och idrottsarenor.

Annons