Med ny VD vid rodret – e-handlaren tar sikte på global expansion

"Det är en spännande tid".

Den svenska e-handlaren Tanrevel, som säljer spray-tan och solvårdsprodukter, grundades 2018 och har stigit som en sol på himlen. Nu meddelar bolaget att man förstärker med en ny vd i Andrea Marschall Hurtig.

LÄS ÄVEN: Uppstickaren sålde slut direkt när Bianca Ingrosso gjorde reklam

Annons

Andrea har tidigare haft olika nyckelroller som digital director på L’Oréal och COO på Idun Minerals, men tar alltså nu över rodret som vd för Tanrevel.

Det är en spännande tid för Tanrevel. Jag ser fram emot att bygga vidare på det arbete som redan gjorts och bidra till företagets fortsatta utveckling. Med en ökad medvetenhet om riskerna med solande blir fokus på hudhälsa allt viktigare, och Tanrevel har en hållbar roll att spela här, säger Andrea Marschall Hurtig i en kommentar.

Fyller på i styrelserummet

Utöver en ny vd fyller bolaget även på med ytterligare kompetens i form av Nina Lindvall, som ny styrelseordförande och Pelle Pettersson, styrelseledamot.

Nina Lindvall, vd på Interflora, har lång erfarenhet från B2C och detaljhandeln och har tidigare haft roller som global marknadschef på Gant. Samt som vd på Rodebjer och modechef på Åhléns.

Pelle Pettersson i sin tur har erfarenhet av ledande e-handelstjänster inom bland annat Cervera och Bonnier News. Han är i dag vd och grundare av Omniarch, ett svenskt konsultföretag som är specialiserat på digital tillväxt.

Internationell expansion

Tanrevel omsatte under 2022 drygt 74 miljoner kronor, en liten minskning jämfört med 2021 års 75,5 miljoner. Samtidigt ökade förlusterna från -14,9 till -31,4 miljoner för bolaget. Men de röda siffrorna till trots är det tillväxt som gäller för bolaget.

För att lyckas med det tog man i början av året in en ny majoritetsägare i det svenska investmentbolaget Qarlbo. Och nu förbereder bolaget sig för en större internationell expansion.

Andreas uppdrag är att fortsätta Tanrevels framgångssaga och driva vår internationella tillväxt. Hennes kompetens och driv kommer att bidra och vara en viktig komponent i bolagets tillväxtresa, säger styrelseordförande Nina Lindvall.

Annons

Annons