Medgrundaren lämnar VD-posten i Babyshop – hon tar över

"En innovativ och stark ledare".

Babyshops medgrundare Marcus Tagesson lämnar jobbet som vd för e-handelsföretaget Babyshop. Han kommer framöver att "stötta bolaget utifrån sin styrelseplats", skriver företaget i ett pressmeddelande. Ny vd blir Gertrud Köver, som sedan tidigare i år haft rollen som Babyshops CFO. Innan dess var hon CFO på Easypark.

Jag ser fram emot att leda Babyshop vidare i den här spännande tillväxt- och optimeringsfasen. Barn kommer alltid växa och vi kommer att växa tillsammans med dem. Jag har en enormt stark tilltro till Babyshops möjligheter framåt, säger Gertrud Köver i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Babyshop har jakten på en ny vd pågått i en tid. Efter ett annorlunda år, präglat av Covid-19, menar han att det känns som rätt tid att ta steget.

Det har aldrig varit min avsikt att driva Babyshop operativt som vd på lång sikt. Att hitta en ny vd har tagit tid men nu med Gertrud på plats ser jag fram emot att fortsätta följa Babyshops resa som ägare och styrelsemedlem, säger Marcus Tagesson.

Även om vissa av Babyshops marknader ska ha påverkats negativt av pandemin, har Frankrike, Norden, USA och Storbritannien fortsatt att visa upp en fin tillväxt. Framåt är tanken att fortsätta ta marknadsandelar, men nu alltså med Gertrud Köver vid rodret.

Vi är oerhört glada över att Gertrud Köver har tackat ja till att bli VD för Babyshop. Hon är en innovativ och stark ledare med en bevisad erfarenhet av förändringsarbete och expansion. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Marcus Tagesson för alla år som vd – och vi har nu glädjen att få fortsätta jobba tillsammans i styrelsen, säger Susanna Campbell, styrelseordförande för Babyshop.

Marcus och Linn Tagesson grundade Babyshop 2006.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!