Media Markt förlänger julhandeln med taxileverans

Media Markt och Taxi Stockholm förlänger julhandeln för alla stockholmare som är ute i sista minuten. Tack vare det nya samarbetet kan huvudstadens invånare få sina teknikprylar levererade till sin ytterdörr, kvällen innan julafton.

Mitt i julhandelns mest intensiva skede startar hemelektronikkedjan Media Markt och Taxi Stockholm ett samarbete för att underlätta för de som är sent ute med sina julklappsinköp. Från och med fredagen den 21 december kan stockholmare som e-handlar sina klappar hos Media Markt få produkterna hemkörda till ytterdörren.

Budleveranserna gäller alla produkter som handlas i Media Markts webbshop mellan den 20 december till den 23 december innan klockan 12.00, väger 0-20 kilo och har sin leveransadress i Stockholmsregionen. Transporterna sker mellan klockan 17-21 den 23 december.

Annons

– Med detta förlänger vi julhandeln även i Media Markts online-kanal till de kunder som inte har möjlighet att ta sig till våra varuhus samtidigt som vi testar ett nytt leveranskoncept som förhoppningsvis går att köra vidare på, säger Carl Lumsden, logistikansvarig på Media Markt.

Vill lösa vardagsproblem

Det här är inte första gången hemelektronikkedjan använt sig av taxibilar för hemleveranser. Tidigare i år berättade vi om hur två av kedjans butiker i Hamburg testat konceptet, nu dyker det alltså upp även här i Sverige.

Omkring 1 000 av Taxi Stockholms bilar står redo att leverera bud i Stockholmsregionen och företaget kommer att sköta produkternas transport mellan Media Markts lager och kundens leveransadress.

– För oss på Taxi Stockholm är det viktigt att hitta enkla lösningar på våra kunders vardagsproblem, oavsett om de är stora eller små. Vi värnar om stockholmarna och vill på det här sättet ta chansen att önska dem en riktigt god jul, säger Hans-Ole Lomstedt, marknads- och försäljningschef på Taxi Stockholm.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!