Media Markt rekryterar inför E-handelssatsning

När man talar om trollen. Vi skrev häromdagen om XL-BYGG men i introduktionen till denna artikel pratade vi först lite om Media Markt och deras icke-existerande näthandel.

I dag skriver dock IT24 att Media Markt rustar för e-handel och även om vi har hört detta förut verkar de ha lite mer kött på benen denna gång. De har nämligen specialrekryterat en duo, inför en kommande webbhandel, som består av Magnus Pettersson, ifrån Onoff, och Carl Lumsden, ifrån Tretti.se.

Annons

E-handel utan handel

De säger sig nu vara redo att lansera en e-handel utan handel nästa år. IT24 skriver följande:

"Enligt vad IT24 erfar kommer det dock att inledas i en försiktig skala. I den första fasen kommer sajten enbart att vara skyltfönster, det vill säga det kommer att finnas produkter och priser, men det går inte att handla."

– Det börjar säkert med något sådant innan handeln kommer igång. För oss är det ett mellansteg. Det är klart att man ska kunna handla på vår sajt, men allt sker stegvis, säger Mikael Hagman, vd på Media Markt.

Anledningen till att de nu äntligen ska få igång någonting liknande en nätbutik är tydligen kritik i från kunderna. Om hur de ska lösa de problem som tidigare uppstått, inför att starta en gemensam e-handel, svarar Mikael följande:

– Det är en liten hemlighet än så länge hur vi ska göra. Vi har en plan för det. Vi har precis lanserat i Tyskland via Saturn och man kan säga att det ger en indikation om hur vi ska göra i Sverige.

Vi får helt enkelt vänta och se vad de kommer fram till nästa år. Förhoppningsvis får de till en egen e-handel någon gång.

Annons

Källa: it24

Relaterade nyheter:
Två Jättar som är sena till Ehandelsfesten
Media Markt ett steg närmare E-handel

Annons