Media Markts taxileveranser blir inte rikstäckande

Får några dagar sedan rapporterade en tysk affärstidning att Media Markt skulle utöka sina taxileveranser till att bli rikstäckande i landet. Detta dementeras nu av Media Markt. Företaget lämnar dock dörren öppen för att utöka sina taxileveranser.

Media Markt har i tyskland haft ett pilotprojekt kring taxileveranser tillsammans med taxibolaget MyTaxi. För en fast summa på 15 euro kan man få hem sina varor via taxi i Hamburg. Leveransmetoden skall vara snabb och det talas om leveranstider på en timme.

Pilotprojektet som till en början gällde två av Media Markts butiker i Hamburg ska nu utökats till samtliga åtta i staden.

Annons

Det som hänt nyligen är att MyTaxi nu öppnar upp för denna tjänst i övriga Tyskland. Det ska dock vara upp till butiker att koppla upp sig, något som alltså Media Markt inte har några planer på i dagsläget. Det skall inte finnas något nationellt avtal på plats.

Även testat i Sverige

Media Markt (Media Saturn) säger sig dock vilja erbjuda dessa blixtsnabba leveranser på fler ställen. Men var de expanderar tjänsten härnäst kommer utgå ifrån den lokala efterfrågan.

Svenska Media Markt har även de experimenterat med taxileveranser i julhandeln. Detta i samarbete med Taxi Stockholm som hjälpte näthandlande stockholmare att få hem julklappar som beställdes så sent som 23 december.

Hur detta experiment gick vet vi inte men pilotprojektet i Hamburg sägs vara uppskattat av kunderna. Företaget har även i intervjuer berättat att projektet är under utveckling men de verkar känna sig för och några rikstäckande expansioner ligger förmodligen inte på bordet.

 

Källor: Wiwo, Golem, CP, LI

Annons
Annons