Mediehus hoppas på tredje gången gillt inom E-handel

MediaCorp, ett statligt medieföretag i Singapore har ett mindre lyckat förflutet inom e-handel. Med två misslyckade satsningar i ryggen gör man nu ett nytt försök. Nyligen lanserade man en prenumerationstjänst för skönetsprodukter.

MediaCorps första försök inom e-handel var en Groupon-klon vid namn Mocca Perks. Men trots sina ekonomiska muskler fick man snabbt slå igen. Sedan var det dags för nätbokhandeln ilovebooks.com, men inte heller den fick någon större kärlek från kunderna och stängdes ner efter inte mycket mer än ett år.

Men skam den som ger sig. Nu är det dags igen och kanske kan det bli tredje gången gillt när MediaCorp nu ger sig in på en marknad som visat sig kunna locka en hel del kunder. Man har nämligen lanserat sin egen prenumerations-tjänst för skönhetsprodukter, The Little Black Beauty Box via sajten styleXstyle.com.

Annons

Den nya boxens koncept påminner mycket om GlossyBox, som bland annat ägs av Rocket Internet och Kinnevik, som vi skrivit om tidigare. GlossyBox finns i dag i mer än 13 länder och i slutet av 2012 hade man skickat ut lite drygt 12 miljoner boxar världen över.

Har inte kunnandet

Det verkar helt klart finnas en marknad för den här typen av tjänster, men det finns de som tror att MediaCorp kommer att misslyckas igen. Medieföretaget äger förvisso ett antal modemagasin, ett socialt nätverk och en nätbutik. Något som ger dem möjlighet att synas på platser där deras målgrupp befinner sig.

Men kritiker säger att MediaCorp vill göra för mycket på en och samma gång med sin nya prenumerationstjänst. Det finns också de som menar att medieföretaget litar för mycket på att deras befintliga affärsområden ska få skönhetsboxen att lyfta, och därför inte gör en helhjärtad satsning.

Förutom det finns det även redan tre stora ”skönhetsboxar” i Singapore, VanityTrove, Bellabox och Glamabox sedan mer än ett år tillbaka. Konkurrensen på Singapores e-handelsmarknad har också blivit betydligt tuffare på senare år, mycket tack vare stora aktörer som Rocket Internet.

 

Källa: SGE

Annons
Annons