Meds börjar sälja antikroppstester – lovar halverat pris

Tar upp kampen med konkurrenterna.

På senare tid har apotek efter apotek gett sig in i branschen med försäljning av antikroppstester för Covid-19. Vi har hittills kunnat rapportera om säljstarter hos Apotea, Apoteket AB och Kronans Apotek.

LÄS ÄVEN: De blir nästa aktör att sälja Covid-19-test

Annons

Nu drar även Meds igång sin försäljning av antikroppstester. Företaget är alltså inte direkt först ut på marknaden, men presenterar istället ett annat ess i rockärmen: Billigare tester. Enligt ett pressmeddelande från Meds ska deras tester kosta mindre än hälften av priset på de tester som bolagets konkurrenter erbjuder. Det finns dock en hake. Testerna, som uppges vara godkända av Folkhälsomyndigheten, kan inte köpas av privatpersoner utan bara av vårdaktörer.

Testerna visar om immunförsvaret har reagerat på viruset. Ett positivt svar tyder på att man har haft en infektion, säger Joanna Elmes, farmaceut och medgrundare av Meds, i ett pressmeddelande.

Meds förhoppning är att det lägre inköpspriset för vårdaktörer ska leda till att fler konsumenter får möjlighet att testa sig.

Vi är stolta över att kunna erbjuda kvalitetstester till ett pris som möjliggör för många fler att ha råd med ett test. Vi bedömer att intresset från vårdaktörer är stort och har fått indikationer att de kan ge ett slutkundspris på 350 kronor eller lägre med rimlig marginal, säger Björn Thorngren, VD och medgrundare av Meds.

Annons