Just nu: Meds mitt i flytten – lanserar helt nytt koncept

"Expanderar för fulla muggar".

"Nu flyttar vi till ett ännu större lager för att få mer plats till sortimentet som expanderar för fulla muggar!", så skriver nätapoteket Meds i ett mejlutskick.

Det är dags nu. Flytten, som företaget hintade om i somras, är igång. Men som tur är blir det kanske inte allt för tungt, för flyttkartongerna ska inte fraktas långt.

Annons

Alla som har flyttat någon gång vet att det roligaste är när allt är klart. Men vi flyttar endast ett par hundra meter från nuvarande lokal. Vi älskar helt enkelt vårt centrala läge och flyttar enbart för att vi behöver större, säger vd:n Björn Thorngren till Ehandel.

Meds har investerat 50 miljoner kronor i de nya lokalerna som är fyra gånger så stora som det gamla och som likt det förra läget ligger tio minuter från Stockholm city.

De nya lokalerna är cirka 7 000 kvadratmeter totalt, fortsätter Björn.

Hur många fler artiklar kommer ni att få plats med på det nya lagret?

Vi har cirka 30 000 artiklar idag och kommer att kunna öka det antalet väldigt. Men vi siktar också på att göra större inköp av varje produkt.

Vilka avdelningar flyttar?  

Alla! Det är centralt för oss att sitta samlade, från vd till farmaceuter, inköp, marknad, kundtjänst, logistik, och så vidare. Många e-handelsbolag placerar lagret ute på landet. Men då tappar man dels känslan av gemenskap och kommunikation mellan alla delar av företaget, och dels möjligheten att leverera riktigt snabbt och hållbart till kunderna i Stockholm.

Lokalerna innefattar lager i ett plan med kyl-och frysrum, och nyrenoverade kontorsytor i anslutning till lagret. Men flytten innebär inte bara större ytor. Bolaget satsar samtidigt på ett helt nytt koncept.

Annons

Vi kommer att expandera allmänhetens uppfattning av vad ett apotek kan saluföra och äntligen realisera drömmen om en drive-in!

Ett drive-in-apotek är alltså vad Meds kommer att lansera inom kort.

Sverige ligger efter vad gäller drive-in, förutom drive-in för hamburgare har det inte funnits andra och därmed efterfrågats. I länder som USA och Spanien är det dock ganska vanligt och vi tror att det blir vanligare i framtiden, speciellt i vår bransch. De flesta vill inte gå in i ett fysiskt apotek när de mår mindre bra eller är oroliga för att möta andra som är sjuka, även efter coronaviruspandemin.

Hur ska drive-in-apoteket funka? Ska det vara bemannat dygnet runt?

Vi arbetar fortfarande med detaljerna, men målet är att kunden skall slippa lämna bilen, säger Björn Thorngren utan att avslöja något mer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!