Meds VD i karantän: ”Lite ironiskt”

Försäljningen rusar.

Vi har den senaste tiden kunnat följa coronavirusets utveckling i Sverige och med den har oron också ökat. Vi har rapporterat om ett antal e-handlare som i och med detta sett en rusning till webbutiken. Särskilt märkbart är det förstås för nätapoteken.

Meds vd Björn Thorngren har nyligen kommit hem från norra Italien, och i drygt en vecka har han suttit hemma i karantän samtidigt som bolagets försäljning har slagit rekord.karantän

Annons

Ja det är hårda tider. Jag har inga symptom på att jag skulle vara smittad av corona. Det sägs att det ska bryta ut efter fem till sex dagar så det är nog ingen fara för min del, men jag jobbar hemifrån i förebyggande syfte. Det hade varit katastrof om hela verksamheten hade försatts i karantän på grund av mig, säger Björn Thorngren till Ehandel.

Jag kommer nog sitta hemma veckan ut för att vara på den säkra sidan.

Att vd:n sitter hemma i karantän påverkar dock inte affärerna. Meds försäljning av handsprit och munskydd har ökat med 2000 procent på drygt en vecka, berättar han.

Det är tvärtom, vi har rekordförsäljning så det är lite ironiskt att jag inte kan vara där och hjälpa till med att packa och plocka. Men jag hjälper till på andra sätt så gott jag kan härifrån. Just nu hjälper jag till på inköpsavdelningen. Vi försöker att hitta nya leverantörer som kan förse oss med bland annat handsprit, eftersom det säljer slut direkt.

Vi började att märka av en försäljningsökning i början på veckan när fallen i Sverige började komma, innan kändes det väl som att det var något långt ifrån oss. Nu vill alla ha lager av handsprit, munskydd, febertermometrar, vinylhandskar, värktabletter och antiinflammatoriska produkter hemma och därför tar allt slut så fort vi får dem på lager. Tydligen är bland annat handsprit något som faktiskt fungerar mot coronaviruset så det är väl en rimlig reaktion.

Meds tror att uppgången även kommer att ge en bestående effekt på sikt.

Endast 12 procent av apotekshandeln är idag online, mycket tror vi för att svenskar inte byggt upp denna vana än. När fler nu får upp ögonen för bekvämligheten av att kunna beställa hem apoteksvaror och receptbelagda mediciner med hemleverans, tror vi många kommer att fortsätta göra det framöver, säger Marika Baltscheffsky, marknadschef på Meds.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!