Megakoncernen glufsar i sig svenska möbelklassikern

"Har en stark position på sina lokala marknader".

Nordic Nest, som ägs av BHG Group, växer med ett eget förvärv. Man tar över 100 procent av den klassiska möbelkedjan Svenssons i Lammhult som har både fem butiker, belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lammhult, samt en egen e-handel.

Svenssons i Lammhult har på senare år framgångsrikt utvecklat sin onlinenärvaro till att nu matcha sitt nätverk av butiker och har en stark och entreprenöriell kultur med rötter i Småland. Förvärvet ger oss tillgång till ett fantastiskt destinationsvarumärke i form av Svenssons i Lammhult och ett stort antal nya premiumvarumärken. Vi ser detta som ett naturligt steg i utvecklingen av Nordic Nest, där båda verksamheterna drar nytta av varandra, säger Adam Schatz, vd och koncernchef på BHG Group, i en kommentar.

Annons

Svenssons i Lammhult omsatte runt 260 miljoner kronor under 2020, att jämföra med 275 miljoner under 2019. De sitter i dag på ett sortiment som består av runt 170 premiumvarumärken och 25 000 produkter. Fokuset ligger först och främst på möbler och heminredning.

Våra företag matchar varandra perfekt. Svenssons i Lammhult har några av Sveriges starkaste varumärken i sin kategori. Genom vårt online-ledarskap kan produkter från vår tids bästa formgivare nå ännu fler kunder. Det är ett sortiment som håller över tid, kanske till och med i generationer. Vi ser även att Svenssons butiker, som har en stark position på sina lokala marknader, kommer gynnas av att Svenssons ingår i Nordic Nest, säger Bank Bergström, vd på Nordic Nest.

Med en ny, stark ägare i ryggen hoppas Svenssons i Lammhult på en nytändning då man via Nordic Nest får möjligheten att ytterligare stärka sin närvaro online.

Vi är glada att vi fått Nordic Nest som ägare och att vi fått en ägare som är starka inom e-handel. Sammantaget ger det här Svenssons goda förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa online och att utveckla vårt erbjudande i samarbete med Nordic Nest, såväl online som i våra butiker, säger Anders Rundgren, vd på Svenssons i Lammhult.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!