Memnon Networks och Unifaun går samman

Logistikaktörerna Memnon Networks och Unifaun går samman och skapar en av Nordens ledande leverantörer av transportadministrativa system. Sammanslagningen ses som ett viktigt steg mot att skapa en av Nordeuropas främsta aktörer inom Transportadministration, TA.

Memnon Networks meddelar idag att man förvärvar branschkollegan Unifaun. De båda bolagen kommer att existera som separata bolag och varumärken på den svenska och finska marknaden, men i den fortsatta internationella expansionen kommer fokus vara att agera som ett bolag.

Nu är planen att ytterligare stärka de båda bolagens ställning på den nordiska marknaden och på allvar expandera den redan starka positionen på den svenska marknaden till andra delar av Europa.

Annons

– Sammanslagningen av Memnon och Unifaun gör bolagen till den klart största leverantören av TA-system i Norden och planen är fortsatt kraftig tillväxt i Europa. Vi vet att storlek och resurser att investera är avgörande för långsiktig framgång och med kombinationen av Memnon och Unifaun har vi nu möjligheterna att verkligen expandera och att öka både i systemkvalitet och i geografi, säger Martin Randel, VD för Memnon Networks.

Användare i 75 länder

Memnon Networks och Unifaun står tillsammans bakom flera väl använda TA-systemen på den nordiska marknaden. Som till exempel Web-TA, Memnon Apport, Unifaun Online, Pacsoft Online, DHL Multishipping, DSV e-services, Skicka Enkelt, Online Pakkeporto och Itella Smartship.

Systemen används i över 75 länder och hanterar dagligen cirka 800 000 försändelser. För de drygt 100 000 företag som använder TA-systemen innebär sammanslagningen ökade resurser för utveckling av tjänsterna, lansering av ny funktionalitet och nästa generations TA-system.

– Memnon och Unifaun har utvecklats sida vid sida sedan TA-systemens begynnelse. Att vi nu förenar oss är vårt sätt att växla upp för att ge befintliga kunder en ännu bättre tjänst och på allvar etablera oss utanför Norden. Vi är både stolta och glada för våra kunder, partners och medarbetare att vi nu slår ihop våra företag till någonting ännu starkare, säger Staffan Isaksson, VD för Unifaun.

 

Källa: Press

Annons
Annons