Meta hysteriskt optimistiska om metaverse: ”1 miljard användare”

"Var och en kommer att handla för hundratals dollar".

Metaverse – alltså det parallella digitala universum som Meta är i färd med att bygga upp med hjälp av AR- och VR-teknik – ska bli en megaekonomi.

Mark Zuckerburg räknar med att över en miljard människor kommer att sätta sprätt på sina pengar i denna virtuella 3D-värld, där vi interagerar med avatarer, eller digitala varianter av våra fysiska jag.

Annons

En stor del av metaverse väntas nämligen kretsa kring e-handel, där vi antingen shoppar digitala varor eller gör beställningar i den digitala världen, för att sedan få hem varor till våra fysiska hem.

Vi hoppas att nå en miljard människor i metaverse – människor som var och en handlar för hundratals dollar och där var och en köper digitala varor, digitalt innehåll och olika produkter för att uttrycka sin identitet, säger Mark Zuckerberg till CNBC.

15 miljoner sålda enheter

Meta, som tidigare hette Facebook, tog sina första steg mot metaverse 2014, när bolaget köpte Oculus – en tillverkare av VR-glasögonen Quest 2.

Enligt Upload, en nyhetssajt inom ny teknik, har det hittills sålts knappt 15 miljoner Quest 2-glasögon, som är den senaste versionen – vilket beskrivs som en framgång för Meta, av sajten. Detta bekräftas också av Mark Zuckerburg själv i CNBC-intervjun:

Quest 2 har varit en succé och jag är väldigt glad över utvecklingen, som har överträffat alla mina förväntningar, säger han och tillägger att Meta även kommer att lägga mycket pengar på att vidareutveckla Quest-glasögonen, och andra metaverserelaterade prylar under de kommande åren.

Annons